1961 metais Faema veikiama profesionalių slėginių kavos aparatų atsiradimo istorijos įspūdžių pagamino savo revoliucinį modelį – E61. Tai buvo pirmasis aparatas, kuriame įmontuotas siurblys, garantuojantis reikiamo slėgio pasiekimą, kuris kavos plikymą pavertė tikra itališka espresso kava. Tai buvo kelias kuriuo E61 tapo itališkos espresso kavos pasauliniu simboliu. Praėjus lygiai 40 metų po mistiško E61 gimimo, Faema sukūrė jubiliejinį modelį E61 LEGEND, kuris išsaugojo originalią išvaizdą, bet savo viduje turėjo naujausius, moderniausius techninius sprendimus. E61 LEGEND žavus ir labiausiai atpažįstamas slėginis espresso kavos aparatas visame pasaulyje.
Daugelis pasaulinio lygio specialistų teigia, kad E61 Legend yra geriausias aparatas gaminti originalią itališką espresso kavą. E61 LEGEND - pirmasis aparatas turintis termobalansinę sistemą, leidžiančią tiksliai pritaikyti kiekvieną kavos aparatą skirtingoms kavos rūšims. E61 LEGEND savo veikimo atžvilgiu yra paprastas slėginis espresso kavos aparatas, bet keliantis labai aukštus reikalavimus baristai. Naudojimas |
Techninės charakteristikos: • kavos dozavimas start- stop mygtuku,
Korpusas:
nerūdijančio plieno, padengtas nikeliu.
Spalva:
sidabro |
Model | E 61 |
---|---|
Plotis mm | 955 mm |
Gylis mm | 540 mm |
Aukštis mm | 565 mm |
Tiekimas | 380-415V3N 50Hz |
Galingumas | 4,8-5,7 kW |
Grupių skaičius | 3 |
Boilerio talpa | 17,5 l |
Atkreipkite dėmesį!Komentarai rodomi svetainėje po svetainės administratoriaus patvirtinimo:
Tradicija ir patirtis
Viskas prasidėjo Milane, kur po Antrojo pasaulinio karo Italijos pramonė pradėjo labiausiai dinamišką modernių gamyklų plėtrą. Ernesto Valentino 1945 metais pradėjo bendrovės statybą, kuri daugelį metų ir šiandien yra pripažintas kaip geriausias pasaulyje profesionalių espresso kavos aparatų gamintojas. Faemos istorijoje svarbiausi buvo 1961 metai, kai buvo pagamintas E61 espresso kavos aparatas. Ši data tapo atskaitos tašku, nuo to laiko Faema vaidina pagrindinį vaidmenį tarp kavos aparatų gamintojų vis įvesdama naujų, tobulų ir patentuotų technologijų. Išvaizda ir E61 kavos aparato techniniai sprendimai, davė kryptį visiems pasaulio kavos aparatų gamintojams. Šiame aparate įmonės Faema specialistai pirmą kartą kavos aparatų istorijoje įdiegė technines naujoves bei sukūrė nepaprastai elegantišką dizainą, atsižvelgiant į tai galima suprasti, kodėl modelis E61 tapo atradimu kavos žinovams.
Daugelio metų kurta lyderio pozicija įpareigoja Faema bendrovę tęsti tradiciją, kuri atsispindėtų šiandien gaminamuose espresso kavos aparatuose. Didžiausias dėmesys kokybei, baristų nuomonės paisymas, kavos kultūros tendencijų aplenkimas – visa tai atsispindi Faema kavos aparatų technologijose.
Kavos aparato grupė
Grupė – vienas svarbiausių kavos aparato elementų. Grupė tai liejinys, kuris sveria kelis kilogramus plieno bloko. Šios masės dėka sukaupta šilumos energija palaiko vienodą vandens temperatūrą, kas yra labai svarbu norint pagaminti tikrą espresso kavos puodelį. Faemoje, priešingai negu kitų gamintojų aparatuose, grupė neturi tiesioginio kontakto su boileriu, tokiu būdu vanduo kavos plikymui neperkaista.
Infusion Chamber
Grupė Faemos kavos aparatuose suprojektuota taip, kad išgautų geriausią kavos skonį ir aromatą. Tam buvo sukurta „pirminio plikymo kameros“ sistema, tai technologija užtikrinanti tobulą espresso. Kiekvienoje grupėje yra kelių centimetrų mini kamera. Kavos porcija šaukšte iš pradžių aprasojama karštu vandeniu ir po maždaug 4 sekundžių pilnai plikoma 9 barais slėgio.
Hot Water Economizer
Karšto vandens ekonomaizeris sumaišo vandenį iš boilerio ir vožtuvo proporcingai, tai leidžia išgauti 92-96 laipsnių temperatūros vandenį. Toks vanduo puikiai tinka arbatos plikymui. Yra žinoma, kad kavos aparatas yra prietaisas, kuris reikalauja didelio elektros energijos kiekio, o ši sistema ženkliai sumažina elektros suvartojimą. Ekonomaizeris taip pat turi teigiamą įtaką kavos aparato pajėgumui.
Thermal Balance System
Tai unikali technologija leidžianti reguliuoti ir kontroliuoto vandens temperatūrą kiekvienoje grupėje atskirai. Tai leidžia tobulai pritaikyti plikymo temperatūrą kiekvienam kavos mišiniui, kas yra labai svarbu naudojant Arabikos pupeles, kurios yra labai jautrios aukštai temperatūrai. Ši technologija yra labai vertinama baristų.
Dysze do spieniania mleka
Kartu su vis populiarėjančią espresso kava auga ir pieniškų kavų paklausa. Tai reikalauja naujų technologijų (3 garų vamzdeliai, cappuccinomatic, autosteam). Priklausomai nuo modelio, yra galimybė turėti viename kavos aparate net tris garų vamzdelius. Kiekvienam garų vamzdeliui galima naudoti skirtingus antgalius, tai leidžia suplakti skirtingas pieno putos porcijas ir prisitaikyti prie skirtingų gėrimų gaminimo reikalavimų. Sumanus garų vamzdelių naudojimas taip pat padidina kavos aparato našumą.
Cappuccinomatic
Tai automatinė cappuccino funkcija. Galimybė automatiniu būdu patiekti baltą arba rudą cappuccino, vieno mygtuko paspaudimu. Integruota Magic Cappuccino technologija leidžia patiekti nustatyto dydžio porciją šilto arba plakto pieno.
Autosteam
Automatinio pieno plakimo funkcija. Autosteam užtiktina visiškai automatizuotą pieno plakimą. Dėka savo specialios konstrukcijos, plieno garų vamzdelis užtikrina reikiamą kiekį garų ir oro taip suplakant pieną. Šis priedas yra ypač rekomenduojamas tuose vietose, kur keletas žmonių užsiima pieno plakimu ir yra sunku užtikrinti vienodą kavos kokybę. Autosteam yra naudingas kiekviename viešojo maitinimo taške, ypatingai piko metu.